Diplomația în vreme de război

Zeci de ambasadori, diplomați, personalități militare, lideri guvernamentali și locali, antreprenori și reprezentanți ai societății civile sunt prezenți astăzi la Constanța la forumul „Cum poate opri diplomația un război“.

Evenimentul organizat de către Diplomacy360 și KOL Press, atrage atenția asupra importanței geostrategice a Constanței în actualul context tensionat, cu un război la granița Europei. DOTTO TV a transmis în direct evenimentul.

România și Constanța s-au poziționat astăzi din nou ca aliați de nădejde al lumii Occidentale și ai Ucrainei în apărarea libertății și democrației, în contextul tensionat pe care îl traversăm. Evenimentul de la malul mării a reunit ambasadori, lideri guvernamanetali, lideri politici, militari și antreprenori, care au condamnat agresiunea neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, au condamnat ororile războiului și au cerut pace. Un mesaj video a venit și din partea premierului României Nicolae Ciucă.

Acesta a subliniat că agresiunea militară rusă din Ucraina a încălcat toate legile internaționale, inclusiv legile internaționale ale războiului și că există temeiuri solide pentru ca Curtea Penală Internațională să judece crimele de război. Însă, chiar și așa, a subliniat premierul, Diplomația ar trebui să aibă un rol chiar. Este nevoie de coaliții internaționale pentru a izola și a sancționa actorul care folosește războiul pentru a-și rezolva problemele interne și internaționale, a mai spus premierul, care a dat exemplul votului din Adunarea Generală a ONU, care a condamnat Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei și a dreptului internațional cu o mare majoritate de voturi. Președintele Consiliului Județean Constanța, cel care patronează evenimentul a subliniat, la rândul său, că importanța geostrategică a județului Constanța impune să avem un plan comun de reziliență și dezvoltare regională și că are încredere că Parteneriatul strategic între România, Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO va fi întărit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…