duminică, 21 iulie, 2024
Home Politică Directorul GoldTerm Mangalia, reținut de DNA

Directorul GoldTerm Mangalia, reținut de DNA

de Redacția Dotto

Mangalia este în centrul unui scandal de corupție. Directorul societății de termoficare, un apropiat al primarului Cristian Radu, a fost reținut, aseară, de DNA pentru trafic de influență. Procurorii anticorupție spun că Doru Colgiu ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro. În schimb ar fi promis că își va folosi influența pe care ar avea-o la Primărie și Poliția Locală pentru ca omul de afaceri să își desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare. Omul de afaceri ar fi fost și cel care a denunțat practica lui Colgiu. Ieri directorul a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce primea 60.000 de lei, din banii pretinși inițial,  se arată într-un comunicat transmis de DNA. Procurorii au mers și acasă la directorul societății de termoficare. De aici au ridicat aproximativ 167 de mii de lei, 17.800 de euro și 1000 de dolari. Doru Colgiu a fost reținut aseară și urmează să ajungă astăzi în fața unui judecător de la Tribunalul Constanța cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile. Colgiu are 48 de ani și conduce Goldterm SA din 2017. Societatea lucrează în subordinea Primăriei Mangalia și este responsabilă cu termoficarea, gospodărirea domeniului public și sistemul de iluminat al orașului. Practica directorului a fost denunțată chiar de unul dintre oamenii de afaceri și, totodată, politician local. Ancheta anticorupție vizează și alți trei directori din cadrul Primăriei Mangalia.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult