Dispar locurile de parcare de pe 1 Decembrie și Al. Lăpușneanu
HomeActualitateDispar locurile de parcare de pe 1 Decembrie și Al. Lăpușneanu
Actualitate - News - o săptămână în urmă

Dispar locurile de parcare de pe 1 Decembrie și Al. Lăpușneanu

Primăria Constanța a anunțat că traseul cuprins între Gara CFR și stațiunea Mamaia va fi complet reconfigurat, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene destinat îmbunătățirii mobilității urbane durabile. Constănțenii se bucură pe de-o parte că se dezvoltă orașul, dar nu sunt foarte încântați că vor dispărea locurile de parcare.

Proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile prevede reabilitarea părții carosabile pe o suprafață de peste 140.000 mp și modernizarea, extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de peste 40.000 mp, iar arterele rutiere vor beneficia de aproximativ 8 km de piste de biciclete și 11 km de benzi de circulație dedicate transportului în comun.

În ceea ce privește amenajările urbane, vorbim despre stații de transport public modernizate, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, spații verzi și sistem de irigații.

Având în vedere introducerea benzilor unice de transport public, locurile de parcare vor fi eliminate de pe marginea carosabilului. Reprezentanții Primăriei vor identifica terenuri pentru relocarea locurilor de parcare și construirea unor parcări noi subterane și supraetajate.

Constănțenii se bucură pe de-o parte că se dezvoltă orașul, dar sunt foarte nemulțumiți că vor dispărea locurile de parcare.

Valoarea totală a proiectului este de peste 90 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 2 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Gazda radio și TV Larry King a murit la 87 de ani

Gazda de televiziune și radio Larry King a murit sâmbătă la Cedars-Sinai Medical Center di…