parcările

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu fonduri europene. Vor fi 15 stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent, o nouă rețea de iluminat public, trotuare și piste de biciclete, canalizație unică subterană, spații verzi mediane și sistem de irigații. Totul bine până aici, cu excepția faptului că vor dispărea parcările de pe ambele tronsoane. Constănțenii nu privesc cu ochi buni faptul că, în curând, nu vor știi unde să își parcheze mașinile.

Municipiul Constanța se va dezvolta inteligent, dar ce ne facem cu parcările? Se vor reconfigura peste 4 km de tramă stradală și se vor executa lucrări complexe care vizează carosabilul, traseele pietonale, pistele de biciclete, stațiile de autobuz, mobilierul urban și iluminatul public pe b-dul 1 mai și Șoseaua Mangaliei. Tododată, însă, vor dispărea și toate parcările aferente celor 2 artere, în condițiile în care, orașul are un deficit deja la acest capitol. Municipalitatea promite însă, noi parcări cu un etaj pentru a le înlocui pe cele care vor dispărea în urma modernizărilor.

Constănțenii apreciază ca fiind bune proiectele de îmbunătățire a mobilității, cu excepția faptului că, vor fi lăsați fără parcări. Aceștia doresc parcări construite în locul celor care vor dispărea odată cu aceste modernizări și nu doar cu un etaj, așa cum promite Primăria.

Valoarea totală a proiectului este de aprox 70. de mil de lei, iar contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aprox. 1,4 mil de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…