Dispărut fără urmă, în largul mării

Marea face încă o victimă, pe litoral. Zeci de scafandri și pompieri sunt în alertă după ce un bărbat de origine rusă a dispărut fără urmă în larg, la Costinești.

Acesta a plecat ieri să facă windsurfing și nu s-a mai întors la mal. Disperată soția a sunat la 112, iar zeci de salvatori s-au mobilizat pentru a-l găsi pe bărbat. Căutările au durat ieri până la lăsarea serii, iar astăzi au fost reluate.

Bărbatul are 49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Bucuros de vântul este generos, el a ieșit ieri pe mare să facă windsurfing în dreptul epavei din Costinești. De atunci însă a dispărut fără urmă. Pentru că nu a răspuns ore bune la telefon, soția a sunat panicată la 112. Așa se face că ieri în jurul orei 16:00, zeci de echipaje de salvatori a plecat în căutarea bărbatului.

Patru ore l-au căutat scafandrii de la ISU Dobrogea și cei de la ARSVOM pe bărbat. Odată cu lăsarea întunericului operațiunile au fost însă sistate, dar reluate în această dimineață. Pentru găsirea lui a fost mobilizat inclusiv un elicopter al Frontex, care a decolat din Burgas și a survolat întreaga zonă, la recomandările primite de salvatori. În alertă sunt și echipajele ARSVOM.

25 de scafandrii au coborât în adâncuri în zona epavei de la Costinești și s-au deplasat până la Olimp. Salvatorii spun că este foarte posibil ca valurile și curenții să-l fi îndepărtat pe bărbat de locul în care a fost văzut ultima dată.

Cei care l-au văzut pe turist spun că acesta purta un șort galben și o vestă roșie și avea o velă roșie. La malul marii, vântul a suflat duminică cu până la 90 de kilometri pe oră, în largul mării. Toate porturile au fost închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…