duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Disperare la Năvodari. Locatarii blocului, care a ars anul trecut, sunt în stradă

Disperare la Năvodari. Locatarii blocului, care a ars anul trecut, sunt în stradă

de Redacția Dotto

Locatarii unui bloc din Năvodari care a luat foc în luna mai anul trecut nu se pot întoarce nici acum la casele lor și se tem că vor rămâne în stradă pentru totdeauna.

Incendiul pornit atunci de la mansarda s-a întins ajutat de vânt și a cuprins mii de metri pătrați. Mansarda e distrusă în totalitate, 16 familii sunt pe drumuri, iar ploile și zăpadă s-au infiltrat prin toți pereții până la etajul 1.

Pe 5 mai anul trecut s-a dezlănțuit infernul. Focul a mistuit toată mansarda, iar pompierii au aruncat tone de apa să țină focul în frâu. După 1 an și jumătate, vechile locuințe sun tot în stadiul de atunci: făcute scrum.

Locatar: “Noi n-am mai putut recupera absolut nimic din apartament , incendiul a distrus tot”.

Mansarda blocului cu 4 etaje ținea loc și de acoperiș. În lipsa ei, ninsoarea și ploile ajung în celelalte locuințe. La fiecare ploaie mai puternica scările se inundă, iar apartamentele mustesc de apă. Etajul 4 este de nelocuit.

Locatar: „Eu locuiesc la etajul 4 și după cum se poate vedea nu am cum să mai stau în acest apartament. Nu am curent, nu am apa și pereții sunt cum sunt iar mobila nu mai este bună de folosit, deloc. Cum plouă afară, plouă și la noi în apartament, deci de 1 an jumate nu a făcut nimeni absolut nimic”.

Casa scării este plină de ligheane în care tot mai curge apa de la ultima furtună Puținele locuințe care scăpaseră de foc în urmă cu un an, au fost distruse acum de infiltrații.

Locatar: „De la ploaie, de la îngheț, de la ploaie de la îngheț s-au umflat și uși, s-au umflat și parchetul, gresia, faianța”

Locatar: „Am scos parchetul pentru că apa s-a infiltrat, de 2 degete era sub parchet apa și-ncontinuare, țoată casa este cu mucegai, cu igrasie, cu scurgeri de la o ploaie la cealaltă”

Oamenii se simt neputiincioși și sunt furioși că nimeni nu-i mai bagă în seamă. Câțiva locatari au fost mutați în locuințe sociale, alții au plecat cu chirie, dar majoritatea se chinuie în continuare aici în condiții precare. Pe vinovatul incendiului nu-l pot da în judecata pentru că omul deja a pierdut tot avutul în foc, iar împotrivă constructorului procesul merge lent.

Locatar: „Noi am înaintat un proces. Eu una personal consider am cumpărat un bun cu vicii ascunse”

Locatar: „Așteptam primăria se implice; eu stiu la primărie sunt fonduri de calamitate, nu ? Am fost la ședință la primar și ne-a promis. A zis dacă de la mansarda își retrag plângerile atunci vine și se implică

Primăria din Năvodari nu are momentan nicio soluție.

Elena Aftene, purtător de cuvânt primăria Năvodari: „Nu s-au putut lua măsuri până în momnentul de față din cauza neînțelegerilor dintre proprietarii de la mansardă și cei de la etajele inferioare. Primăria orașului Năvodari nu poate interveni pentru punerea în siguranță a imobilului.

100 de mii de euro costă refacerea mansardei care a ars anul trecut. Și nimeni n-are acești bani.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult