joi, 18 aprilie, 2024
Home DOTTO News Disponibilizări de la combinatul de alumină din Tulcea

Disponibilizări de la combinatul de alumină din Tulcea

de Redacția Dotto

Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină din Tulcea, sunt in preaviz de concediere, aceştia urmând să primească cel puţin opt salarii şi jumătate ca plată compensatorie pentru disponibilizare. Combinatul de alumină din municipiul Tulcea, număra la începutul anului 2022 circa 780 de angajaţi, disponibilizările făcute în prima parte a acelui an fiind provocate de preţurile crescute ale energiei electrice şi gazelor.

„Problemele au inceput sau s-au acutizat incepand cu anul 2022 cand am fost nevoiti sa facem prima disponibilizare de personal, prima disponibilizare masiva de personal. Anul trecut a continuat si anul acesta este ce-a  de-a patra etapa.”

Mariana Feodorov – director resurse umane

”Tot am sperat ca poate se va intampla ceva, se va modifica ceva in sistemul asta de liberalizare al preturilor la energie sau macar se vor acorda contracte directe pentru industrie, ptr marii consumatori. Noi vindem pe piata mondiala si neputand concura cu celelalte firme care au energie la jumatate din pretulnostru, usor-usor suntem scosi de pe piata mondiala a productiei de aluminiu”  

Andrian Darie – lider sidical

Înfiinţat în anul 1973, combinatul de alumină din Tulcea asigura materia primă necesară combinatului din Slatina şi a fost unul dintre principalii angajatori privaţi din municipiu. În ultimii ani, unitatea economică a pus în practică mai multe proiecte de dezvoltare a produselor realizate, unele investiţii având în vedere şi protecţia mediului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult