Distracția copiilor, cheltuiala părinților

Trei copii, cu vârste de 12 și 13 ani, care se jucau cu graffiti în zona pasajului rutier de la Cora Brătianu le-au făcut ieri o surpriză părinților lor. Aceștia au fost prinși de polițiștii locali în timp ce desenau cu markere pe pereții și balustradele din pasajul pietonal.

Cei trei minori, doi băieți și o fată, s-au gândit să-și încheie ziua în mod „creativ”.

La locul faptei au fost invitați părinții micuților „desenatori” surprinși în exercițiul funcțiunii, aceștia alegându-se cu trei amenzi contravenționale însumând 300 lei, conform art.2, alin.(33) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și măsura complementară de aducerea terenului la starea inițială.

Totodată, li s-a adus la cunoștință obligațiile legale în calitate de tutori legali/părinți de a supraveghea copiii și de a ști în permanență unde și cu cine sunt și cu ce se ocupă aceștia cât timp se află în întreținerea lor, astfel încăt să înlăture răspunderea pentru faptele acestora.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor folosite la săvârșirea contravenției.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța recomandă părinților să acorde atenție supravegherii copiilor minori, pentru a evita evenimentele nedorite la care aceștia ar putea participa.

Facem apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922.

Sursa: Primăria Constanța Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…