DNA: fost director al RAJDP Constanţa trimis în judecată, prejudiciu de aproximativ 60.000.000 lei
HomeActualitateDNA: fost director al RAJDP Constanţa trimis în judecată, prejudiciu de aproximativ 60.000.000 lei
Actualitate - Breaking news - miercuri 23 decembrie 2020

DNA: fost director al RAJDP Constanţa trimis în judecată, prejudiciu de aproximativ 60.000.000 lei

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de deţinere, a lui Adrian Gâmbuţeanu, la data faptei director general al Regiei Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (R.A.J.D.P.) Constanţa.

Procurorii au stabilit că Adrian Gâmbuţeanu ar fi angajat cheltuieli şi ar fi dispus efectuarea de plăţi, cu încălcarea normelor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice, către o firmă agreată de inculpat şi de conducerea locală a formaţiunii politice din care acesta făcea parte, pentru servicii de întreţinere manuală şi servicii mecanizate în secţiile Regiei, în cuantum total de 6.839.562 lei. 

De asemenea, ar fi plătit din fonduri publice către 55 de furnizori suma totală de 46.356.039 lei pentru servicii de închiriere utilaje şi mijloace de transport auto, fără a se urma vreo procedură legală de achiziţie publică. 

El mai este acuzat că ar fi angajat cheltuieli şi ar fi dispus efectuarea de plăţi, cu încălcarea normelor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice, pentru achiziţionarea, de la o societate controlată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa de la acea dată, a unor bunuri în valoare totală de 5.065.547 lei în baza a 935 de comenzi.  

DNA:

Inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitate de director general al Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donaţii/sponsorizări către filiala judeţeană a partidului din care făcea parte sau plăţi către două societăţi comerciale. Reprezentanţii celor două societăţi făceau parte din cercul relaţional al conducerii partidului din care făcea parte şi inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale”.  

Sursa citată menţionează că în situaţia în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, Gâmbuţeanu ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei.  

Suma totală pretinsă de inculpat şi plătită de furnizori în modalităţile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donaţii/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăţi către una dintre societăţi şi 156.000 lei plăţi către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârşite în perioada iunie 2011 – iunie 2013”, a mai transmis DNA.  

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a anunţat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 58.261.148 lei.  

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Adrian Gâmbuţeanu a condus Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa în perioada în care preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie în subordinea căreia se afla RAJDP, era Nicuşor Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Gazda radio și TV Larry King a murit la 87 de ani

Gazda de televiziune și radio Larry King a murit sâmbătă la Cedars-Sinai Medical Center di…