Doar 3 medii de 10 la Bac, în Constanța

S-au terminat emoțiile pentru elevii care au dat Bacalaureatul. Ei au aflat astăzi ce note au luat. La Constanța, rezultatele sunt mai bune ca anul trecut. Trei elevi de la un liceu de prestigiu din Constanța și un elev din Hârșova au reușit să obțină nota maximă la examen, iar alți aproape 700 de liceeni au fost notați cu medii între 9 și 10. La examenul de Bacalaureat de anul acesta s-au prezentat 4530 de candidați.

Teodora și Rares sunt elevi ai Liceului de Informatică din Constanța și un exemplu clar că dacă vrei cu adevărat, poți. Tinerii nu doar că au obținut 10 curat la examenul de Bacalaureat de anul acesta, ci au avut note excelente pe tot parcursul celor patru ani de liceu. Sunt olimpici la matematică și pasionați de literatură. Teodora spune că media 10 de la Bacalaureat este rezultatul miilor de ore de studiu din timpul liceului. Acum vizează să intre prima la Facultatea de Matematică, iar după încheirea studiilor să se întoarcă la Liceul de Informatică și să predea. În timpul liber scris versuri și citește.

Rareș, colegul Teodorei, este olimpic la matematică, iar în timpul liber redactează probleme pentru edituri școlare. Tânărul a fost deja acceptat la Universitatea Tehnologică Delft din Olanda. Spune însă că nu intenționeză să își construaiscă un viitor în străinătate. După încheierea studiilor universitare visează să pună pe picioare o afacere în România, în domeniul IT.

O altă medie de 10 a fost obținută de un elev al Liceului “Ioan Cotovu” din Hârșova. Profesorii spun că sunt mândri de rezultatele de anul acesta ale liceeniilor. Rata de promovare a examenului maturității este cu peste 5 procente mai mare decât cea de anul trecut, apropiindu-se de 70%. Chiar și așa, județul Constanța nu se află în topul județelor cu cele mai bune rezultate la Bac.

Peste 690 de elevi au promovat examenul maturității cu medii cuprinse între notele 9.00 și 10.00, iar, la polul opus, 677 de liceeni au fost notați cu medii între 6 și 7.

Din totalul de 4.530 de elevi care s-au prezentat anul acesta la examen, doar 3.153 au reușit să obțină note pentru promovarea Bacalaureatului. Elevii care sunt nemulțumiți de note au putut depune contestații. Rezultatele acestora se vor afișa pe 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…