Vreme la extreme în Dobrogea. După ce astăzi sunt anunțate ploi și furtuni puternice, de mâine de vom confrunta cu un val de caniculă.

ANM a emis un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii valabil pentru Constanța și Tulcea. Acesta este valabil astăzi până la ora 22:00. În acest interval sunt așteptate intensificări ale vântului care va sufla cu până la 75 de kilometri pe oră și averse cu acumulări de apă ce vor depăși pe alocuri 30 de litri pe metrul pătrat.

„În intervalul menționat, local în Dobrogea, nordul și în estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…75 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, transmite ANM.

Începând de joi, însă, litoralul și partea continentală a județului Constanța se va confrunta cu un nou val de caniculă. La malul mării termometrele vor indica în jur de 32 de grade Celsius, iar pentru Cernavodă meteorologii anunță temperaturi de  până la 37 de grade și un indice temperatură-umezeală ce va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade. Vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara„, precizează ANM.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…