Dobrogea sălbatică este cel mai nou proiect de biodiversitate care va aduce noi investiții la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Parcul dendrologic este locul despre care nu mulți constănțeni știu că își pot petrece timpul liber.
Terenul verde este o extindere a Microrezervației,situată între aceasta și Lacul Tăbăcăriei, unde găsim un spațiu de relaxare, cu zone de joacă și parcuri tematice unde copii se pot juca sub supravegherea părinților. Se dorește ca Complexul Muzeal de Științe ale Naturii să devină un fel de bancă de stocare a animalelor, păsărilor, reptilelor și a întregii flore a Dobrogei.
Întregul Complex are 12,7 hectare. Se dorește îmbunătățirea zonei verzi prin plantări, inclusiv zona zoopiscicolă lac, de aproape 7 hectare. Zona este generoasă, propice, într-o zonă turistică, din municipiul Constanța.
Parcul dendrologic, ca și grădină botanică, pentru că nu ne referim aici doar la plantele lemnoase, ceea ce înseamnă dendrologie, ne referim la tot ce înseamnă grădină botanică, este făcut planul, suntem în faza de obținere de autorizații, de avize, pentru a accesa fondurile europene necesare construirii și îmbunătățirii acestui obiectiv până la sfârșitul anului. Suntem în obiectiv, lucrăm mult la acest lucru. Nu ne referim numai la grădina botanică – la plante ci și la zona de faună. Noi avem aici anumite cuști pentru animale, vrem să le modificăm, să le adaptăm noilor condiții solicitate de Uniunea Europeană și vrem ca aceste condiții să fie optime., pentru bunăstarea animalelor“, a declarat, Iulian Călin, managerul CMSN Constanța.