duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Doi bărbați reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri de mare risc

Doi bărbați reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri de mare risc

de Redacția Dotto

La data de 26 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat trei percheziții domiciliare, în municipiul Constanța, la locuințele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat a reieșit că, în luna mai a.c., cei doi bărbați, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (nivel de educație scăzut, situație materială și familială precară), ar fi recrutat o minoră, de 13 ani, și o tânără, de 19 ani, în scopul de a le exploata sexual, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, în perioada mai – iunie a.c., bărbații le-ar fi determinat pe persoanele vătămate, le-ar fi adăpostit și transportat în diverse locații din județul Constanța, prin folosirea de violențe fizice și verbale, să practice prostituția, prin publicarea de anunțuri în acest sens în mediul online, obținând astfel foloase materiale.

De asemenea, pe parcursul anului 2023, unul dintre bărbați ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), pentru sume cuprinse între 200 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate persoanele vătămate, fiind descoperite și ridicate și patru telefoane mobile.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea bărbaților, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult