Doi cetățeni români au eșuat pe malul ucrainean al Dunării, după ce ambarcațiunea lor s-a defectat

Doi cetățeni români sunt cercetați de autoritățile de frontieră din Ucraina după ce ambarcațiunea cu care navigau pe brațul Chilia, din Delta Dunării, a eșuat pe malul ucrainean. După finalizarea cercetărilor, cei doi vor fi preluați de polițiștii de frontieră și aduși pe malul românesc.

Alerta a fost dată de un pescar care a informat Garda de Coastă că o ambarcatiune de agrement, cu două persoane la bord, a eșuat pe malul ucrainean al Brațului Chilia in apropierea localității Tatanir:

„Cele sesizate se confirmă, este vorba despre o ambarcațiune de agrement la bordul căreia se aflau două persoane și era eșuată pe malul ucrainean. La fața locului erau și autorități de frontieră ucrainene care au preluat spre cercetare cazul”, a transmis Garda de Coastă.

ANDREI ENE, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă

Se pare că cei doi români, tată și fiu, din Galați, au avut o defecțiune la ambarcațiune, au pierdut controlul timonei și au ajuns astfel pe teritoriul ucrainean.

„Poliția de frontieră relaționează cu reprezentanți ai autorităților de frontieră ucrainene pentru a prelua cele două persoane și pentru a le aduce în siguranță pe malul românesc”, au adăugat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Pentru trecere ilegală a frontierei, cea care ia decizii este de obicei instanța din Ucraina. Formalitățile se derulează, însă, rapid având în vedere că pescarii de pe cele două maluri ale Dunării trec de multe ori, din neatenție, frontiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…