Doi legionari roman, gardă de onoare la Lupoaică

Administrația locală vrea Gardă Pretoriană de Onoare la Statuia Lupa Capitolina din Piața Ovidius. Acum caută legionari romani și centurioni, care să asigure ceremonialul militar de inspirație romană.

Dacă va găsi firma potrivită să asigure personajele și recuzita, Garda de onoare va fi organizată zilnic, pe toată durata sezonului estival, între orele 10.00 și 20.00.

Garda va fi formată din câte doi legionari romani, sub comanda unui centurion.
Schimbul de gardă va porni din Curtea Muzeului de Artă Populară și va fi realizat din două în două ore. Toate comenzile vor fi rostite în limba latină, pe semnale de goarnă și tobă, sub comanda a câte unui centurion. Pe lângă centurioni și legionari, din ceremonial vor face parte gorniști, toboșari și poeți-oratori, care vor purta echipament de inspirație romană. În timpul serviciului de gardă, care va dura câte două ore, cei doi legionari de la Lupoaică vor sta nemișcați și nu vor avea voie să comunice cu privitorii. Trebuie să mai știți ceva.

Nu oricine poate face parte din Garda de Onoare. Primăria spune că cei șase legionari și cei doi centurioni, trebuie să aibă maximum 35 de ani, minimum 1,80 m înălțime, constituție atletică. Ei trebuie să fie studenți sau angajați ai unor instituții de cultură sau militare. Cei doi gorniști și cei doi toboșari trebuie să fie atletici, dar și certificați în domeniul artistic. Pentru organizarea Gărzii, Primăria va cheltui aproximativ 100 de mii de euro, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…