marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate „Donarea ta, salvarea mea”, o campanie pentru viață, la Constanța și Tulcea

„Donarea ta, salvarea mea”, o campanie pentru viață, la Constanța și Tulcea

de Redacția Dotto

Echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează, în decembrie, o campanie de donare de sânge.

În această lună magică a darurilor, aducem lumină și speranță în inimi! Împreună putem face cu adevărat special acest Crăciun pentru cei care au nevoie de ajutor. Alătură-te campaniei noastre de donare de sânge și fă un gest extraordinar de generozitate! Fiecare picătură de sânge donată poate însemna o șansă la viață pentru cineva în nevoie!”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

La Constanța, campania se desfășoară în perioada 4 – 8 decembrie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, str. Nicolae Iorga, nr. 58, de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30.

Pentru a facilita procesul de donare, conducerea Centrului vă sfătuiește să vă programați prin aplicația Donorium sau la numărul de telefon 0774655815, de luni până vineri între orele 12.30 și 14.30.

La campanie sunt așteptați să participe și tulcenii, în perioada 11-15 decembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Tulcea, str. Alunișului, nr. 15, de luni până vineri, între orele 07.30 și 13.00.

La Tulcea, campania este organizată de echipa „Donează sânge, fii erou!” în parteneriat cu elevii Școlii Postliceale Sf.Luca și vine cu multe surprize pentru donatori.

Principalele condiții pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:
-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.);
-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere)
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală ori cu 5 zile înainte sau după;
-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.

”Donează sânge, fii erou!” este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult