Dosare penale pentru mărfuri contrafăcute

Mai mulți agenți economici din Constanța s-au ales cu dosare penale pentru comercializarea de bunuri contrafăcute.

La 10 dintre aceștia, polițiștii economici au găsit peste 600 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și seturi de jucării în valoare de 290 de mii de lei, toate contrafăcute. Comercianții au rămas fără marfă și au primit amenzi în valoare 9.000 de lei. Pe numele lor au fost deschise dosare penale.

În perioada 17 – 18 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat 10 agenți economici din județul Constanța. În urma acvitităților desfășurate, au fost constatate 4 infracțiuni și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale.

Cu ocazia verificărilor efectuate la cei 10 agenți economici, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat 4 infracțiuni la Legea 84/1998.

Astfel, au fost descoperite și ridicate, pentru continuarea cercetărilor, peste 600 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și seturi de jucării, în valoare de peste 290.000 de lei, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Totodată, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 de lei, dintre care 7 la O.U.G. 28/1999 și una la Legea 8/1996.

De asemenea, a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 800 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…