marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Două nave noi de patrulare pentru Garda de Coastă

Două nave noi de patrulare pentru Garda de Coastă

de Andreea Bălan

Garda de Coastă a fost dotată cu două noi nave maritime de patrulare. Noile achiziții sunt ultramoderne și vor monitoriza apele teritoriale ale României.

Navele sunt pregătite să facă față furtunilor pe mare și să ducă la bun sfârșit misiuni de patrulare, salvare, supraveghere și combatere a migrației. O singură navă poate prelua 80 de migranți la bord.

Cele două nave ultramoderne au intrat azi în dotarea Gărzii de Coastă cu scopul de a înlocui navele vechi. Acestea au fost construite la Șantierul Damen dinMangalia, iar la bord sunt echipamente de ultimă generație pentru monitorizare și salvare.

Sistemul de supraveghere este performant și poate identifica chiar și țintele mici, cum ar fi bărcile folosite pentru transportarea ilegală a migranților sau pentru pescuit în zone interzise.

Cu o situație tensionată la graniță, frontiera maritimă a României va fi supravegheată mai bine si cu mai multe nave. Noile nave au costat 26 de milioane de euro și pot atinge viteza maximă de 30 de noduri. Ele pot urmări pe sute de mile pescadoarele care vin la braconaj și sunt pregătite să recupereze migranți sau refugiați, în cazul unui conflict.

Poliţia de Frontieră Română gestionează puțin peste 2.000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, din care 243,5 kilometri sunt la Marea Neagră. Cu navele aflate în dotare, se va asigura un dispozitiv de supraveghere eficient, a cărui continuitate asigură permanent acoperirea unui spaţiu maritim de aproximativ 30.000 Km2.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult