Horeca cere redeschiderea restaurantelor

Atenție unde mâncați pe litoral. Inspectorii ANPC au găsit astăzi sute de kilograme de pește stricat doi dintre cei mai importanți furnizori ai restaurantelor de la malul mării.

Marfa era ținută în cutii mizerabile, fără apă și fără gheață. Inspectorii au decis să sigileze pescăriile și spun că se vor întoarce cu poliția. Proprietarii firmelor sunt bănuiți și de braconaj și evaziune fiscală.

În zadar a încercat proprietarul pescăriei să îi convingă pe inspectori că peștele expirat ar fi fost tocmai bun de pus în farfurie. Când a văzut că nu are sorți de izbândă, a schimbat explicația. Marfa nu ar fi fost destinată clienților, ci proprilor angajați.
În camera alăturată, probleme la fel de grave. Mai mulți pești morți de mult timp, erau prezentați și vânduți ca fiind proaspeți.

O parte dintre pești erau ținuți în cutii de plastic mizerabile, fără apă și fără gheață. Niciunul dintre recipiente nu era etichetat, astfel încât nici chiar angajații nu știau ce pești se află în interior.
Focar de infecție și în camerele de depozitare a ambalajelor, dar și în camera frigorifică pentru gheață.
În urma controlului, ANPC a decis sigilarea tuturor camerelor de frig pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme de pește stricat sau fără documente de proveniență. Ambele societăți controlate furnizează pește mai multor restaurante de pe litoral, dar și unor magazine din județul Constanța. Inspectorii spun că asupra celor doi proprietari ai societăților planează și suspiciuni de evaziune fiscală și braconaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…