Dovleci mai scumpi, de Halloween

Piețele din Constanța s-au umput de dovleci pentru Halloween. Mai mici sau mai mari, autohtoni sau din import, dovlecii sunt așezați frumos pe tarabe în așteptarea clienților.

Care nu au întârziat să apară, în ciuda prețurilor care sunt anul acesta aproape double față de anul trecut. Cei mai fideli clienți ai comercianților de dovleci sunt și anul acesta copiii. Majoritatea spun că vor pregăti lanterne din dovleci alături de profesori la școală, chiar în ziua de Halloween, când vor reveni în bănci după vacanță.

Halloween este o sărbatoare de origine celtică, îndrăgită astăzi și în România și multe alte țări din lumea occidentală. Tradiția de Halloween s-a răspândit în secolul al XIX-lea cu ajutorul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. 

Nici produsele de pariserie din dovleac nu au scăpat din brațele inflației. O plăcintă cu dovleac la patiseriile obișnuite din piețe costă cu până la un leu mai mult decât în vară, iar în brutariile artizanale, prețul aproape că s-a dublat.

Pe lângă sculptarea dovlecilor, costumele sunt cele care atrag atenția de Halloween. Tot mai mulți constănțeni aleg să își decoreze casele, iar unii copii merg chiar și la colindat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…