duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Drumarii constănțeni se pregătesc pentru iarnă

Drumarii constănțeni se pregătesc pentru iarnă

de Redacția Dotto

Societatea „Drumuri Județene Constanța” se pregătește să facă față cu succes condițiilor meteo severe ale sezonului rece 2023-2024.

Cu un stoc de 16.000 de tone de material antiderapant și 52.000 de litri de combustibil, compania dă asigurări că este complet echipată pentru a interveni în orice situație de urgență. În garajele instituției sunt și peste 100 de mașini și utilaje pregătite pentru acțiune. Fiecare dintre acestea a fost verificată și reparată pentru a asigura eficiența intervenției.

Într-un efort concertat, societatea a activat serviciul de permanență pentru a coordona strâns acțiunile între sediul central, secții și carierele de sprijin ale companiei. Odată cu instalarea ninsorii și a viscolului, Societatea „Drumuri Județene Constanța” S.A. a intervenit prompt pe toate tronsoanele de drum județean. În situații extreme, când condițiile meteorologice nu au mai permis, arterele județene au fost temporar închise traficului rutier pentru siguranța publică.

În perioada 26 – 27 noiembrie, în urma apelurilor la numărul de urgență 112, echipele societății au intervenit eficient, deszăpezind 63 de autoturisme, printre care o ambulanță cu pacient pe cod roșu, o ambulanță cu transport oxigen pentru spitalul Negru Vodă, o cisternă încărcată, 4 microbuze, 5 dube cu pâine și un autocar.

„Pe lângă apelurile la 112 la dispeceratul companiei au fost mai multe solicitări în urma cărora s-a acționat pentru salvarea a 15 persoane înzăpezite pe DJ 392, 3 autoturisme cu 15 persoane pe DJ 226 A, o dubă pâine cu 3 persoane pe DJ 308, 13 persoane pe DJ 228, 6 autoturisme cu 7 persoane pe DJ 224,
însoțire ambulanță pe DJ 222 Medgidia – Peștera, 3 camioane cu 3 șoferi pe DJ 228, 3 autoturisme pe DJ 224″,
au transmis reprezentanții Societății „Drumuri Județene”.

Au existat și situații delicate în care intervenția a fost îngreunată de lipsa de pregătire a șoferilor, care au ignorat apelurile de a nu pleca la drum fără echipament corespunzător iernii. Cei mai mulți dintre aceștia aveau cauciucuri de vară, iar starea pasagerilor a fost adesea delicată, îmbrăcați inadecvat pentru condițiile meteorologice, cu geci subțiri și pantofi neadecvați.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult