delta dunarii lupu

Încep lucrările de modernizare pe drumul care va lega Delta Dunării de Constanța și care trece prin dreptul celei mai vechi așezări atestate din România. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dat astăzi undă verde pentru modernizarea drumurilor DJ226 și DJ 226A, care duc la Corbu și Cetatea Histria. Banii pentru derularea proiectului sunt asigurați din fonduri europene.

Cele două proiecte în valoare de aproximativ 130 milioane de lei, finanțate majoritar din fonduri europene presupun modernizarea infrastructurii pe drumul județean 226 Corbu – Istria – Mihai Viteazu și pe drumul județean 226A, traseul Cetatea HISTRIA – Drumul Național 22 – Tariverde. Lucrările au început deja, iar la inaugurarea lor au fost prezente autoritățile locale și județene, precum și reprezentanții companiei constructoare.

Modernizarea celor două drumurilor județene va ajuta la dezvoltarea turismului către Cetatea Histria, cea mai veche așezare atestată în România și către Delta Dunării. De asemenea, lucrările vor deschide un drum economic important spre nord estul județului Constanța.

Modernizarea Drumului Județean 226 include și amenajarea de 30 km de trotuare și 10 km de piste pentru biciclete, dar și renovarea a 29 stații de autobuz . Lucrările ar trebui să se încheie în maximum 24 de luni.

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța spun că au în plan un proiect similar și pentru drumul ce face legătura între localităţile Techirghiol şi Pecineaga, drum judeţean paralel cu DN39, cu un rol extrem de important, care va descărca traficul spre sudul litoralului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…