marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Drumuri mai bune spre Histria și Delta Dunării

Drumuri mai bune spre Histria și Delta Dunării

de Redacția Dotto
delta dunarii lupu

Încep lucrările de modernizare pe drumul care va lega Delta Dunării de Constanța și care trece prin dreptul celei mai vechi așezări atestate din România. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dat astăzi undă verde pentru modernizarea drumurilor DJ226 și DJ 226A, care duc la Corbu și Cetatea Histria. Banii pentru derularea proiectului sunt asigurați din fonduri europene.

Cele două proiecte în valoare de aproximativ 130 milioane de lei, finanțate majoritar din fonduri europene presupun modernizarea infrastructurii pe drumul județean 226 Corbu – Istria – Mihai Viteazu și pe drumul județean 226A, traseul Cetatea HISTRIA – Drumul Național 22 – Tariverde. Lucrările au început deja, iar la inaugurarea lor au fost prezente autoritățile locale și județene, precum și reprezentanții companiei constructoare.

Modernizarea celor două drumurilor județene va ajuta la dezvoltarea turismului către Cetatea Histria, cea mai veche așezare atestată în România și către Delta Dunării. De asemenea, lucrările vor deschide un drum economic important spre nord estul județului Constanța.

Modernizarea Drumului Județean 226 include și amenajarea de 30 km de trotuare și 10 km de piste pentru biciclete, dar și renovarea a 29 stații de autobuz . Lucrările ar trebui să se încheie în maximum 24 de luni.

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța spun că au în plan un proiect similar și pentru drumul ce face legătura între localităţile Techirghiol şi Pecineaga, drum judeţean paralel cu DN39, cu un rol extrem de important, care va descărca traficul spre sudul litoralului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult