vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Dune înalte de doi metri pe plaja din Mamaia

Dune înalte de doi metri pe plaja din Mamaia

de Ileana Gheorghiu

Pe litoral au început să se vadă efectele furtunilor din timpul iernii. Valurile puternice au mușcat din plaja din stațiunea Mamaia în zona proaspăt lărgită cu bani de la Uniunea Europeană. Specialiștii spun însă că este un fenomen obișnuit.

Plajele din Mamaia, lărgite cu bani europeni în urmă cu doi ani, au început deja să se erodeze. Marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat și a format dune înalte de până la doi metri. Cea mai gravă situație este în Mamaia Nord.

Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva și se tem pentru siguranța lor, dar mai ales a copiilor.

Autoritățile ne liniștesc și spun ca nu ar trebui să ne facem probleme. Astfel de fenomene au loc în timpul sezonului rece mai ales atunci când furtunile sunt dese și foarte puternice.

“Acest fenomen este unul normal, iar această plajă încă nu a ajuns la nivelul maxim de eroziune. În urma eroziunii puternice a plajei se va stabiliza profilul acesteia, astfel încât intrarea în apă va fi una foarte lină.” sursa: Apele Romane Dobrogea-Litoral

Înnisiparea plajelor din Mamaia a creat o adevărată furtună în rândul patronilor din turism. Aceștia au reclamat că nisipul nu mai este fin ca altădată, plaja este mult prea lungă, iar apa devine brusc adâncă. Lucrări de lărgire a plajelor se vor derula pe tot litoralul. Acum se lucrează în zonele Eforie Nord și Eforie Sud.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult