Dune înalte de doi metri pe plaja din Mamaia

Pe litoral au început să se vadă efectele furtunilor din timpul iernii. Valurile puternice au mușcat din plaja din stațiunea Mamaia în zona proaspăt lărgită cu bani de la Uniunea Europeană. Specialiștii spun însă că este un fenomen obișnuit.

Plajele din Mamaia, lărgite cu bani europeni în urmă cu doi ani, au început deja să se erodeze. Marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat și a format dune înalte de până la doi metri. Cea mai gravă situație este în Mamaia Nord.

Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva și se tem pentru siguranța lor, dar mai ales a copiilor.

Autoritățile ne liniștesc și spun ca nu ar trebui să ne facem probleme. Astfel de fenomene au loc în timpul sezonului rece mai ales atunci când furtunile sunt dese și foarte puternice.

“Acest fenomen este unul normal, iar această plajă încă nu a ajuns la nivelul maxim de eroziune. În urma eroziunii puternice a plajei se va stabiliza profilul acesteia, astfel încât intrarea în apă va fi una foarte lină.” sursa: Apele Romane Dobrogea-Litoral

Înnisiparea plajelor din Mamaia a creat o adevărată furtună în rândul patronilor din turism. Aceștia au reclamat că nisipul nu mai este fin ca altădată, plaja este mult prea lungă, iar apa devine brusc adâncă. Lucrări de lărgire a plajelor se vor derula pe tot litoralul. Acum se lucrează în zonele Eforie Nord și Eforie Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…