Echipamente ultraperformante la Spitalul Hârșova

Echipamente ultraperformante, unice în țară, la Spitalul Hârșova. Aparatura, în valoare de trei milioane de euro, va fi folosită în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, care a fost inaugurat astăzi.

Medicii spun că acestea vor ajuta la stabilirea unor diagnostice rapide și mult mai precise.

Un mamograf 3D HOLOGIC, primul și singurul din țară cu un sistem de puncție ghidată 3D cu vacuum a fost pus deja în funcțiune la Spitalul Orășenesc Hârșova.

Tot la Hârșova, medicii au de astăzi la dispoziție un aparat cu multiple aplicații care duce Radiologia convențională 2D mai aproape de CT, cu un nivel mult mai scăzut de radiații. De asemenea, medicii vor putea lucra cu un aparat pentru densitometria osoasă, singura metodă acceptată la nivel mondial pentru calculul densității osoase, fără de care nu se poate iniția tratamentul Osteoporozei.

Toate echipamentele valoarează cel puțin 3 milioane euro și au fost achiziționate din fonduri europene, prin Proiectul “Creșterea Capacității de Gestionare a Crizei Covid-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova”. În cadrul aceluiași proiect, la unitatea medicală urmează să ajungă și alte echipamente medicale, în valoare de peste 1 milion de euro, care folosesc inteligența articificială și permit un diagnostic rapid și extrem de precis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…