Echipamente ultraperformante, unice în țară, la Spitalul Hârșova. Aparatura, în valoare de trei milioane de euro, va fi folosită în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, care a fost inaugurat astăzi.

Medicii spun că acestea vor ajuta la stabilirea unor diagnostice rapide și mult mai precise.

Un mamograf 3D HOLOGIC, primul și singurul din țară cu un sistem de puncție ghidată 3D cu vacuum a fost pus deja în funcțiune la Spitalul Orășenesc Hârșova.

Tot la Hârșova, medicii au de astăzi la dispoziție un aparat cu multiple aplicații care duce Radiologia convențională 2D mai aproape de CT, cu un nivel mult mai scăzut de radiații. De asemenea, medicii vor putea lucra cu un aparat pentru densitometria osoasă, singura metodă acceptată la nivel mondial pentru calculul densității osoase, fără de care nu se poate iniția tratamentul Osteoporozei.

Toate echipamentele valoarează cel puțin 3 milioane euro și au fost achiziționate din fonduri europene, prin Proiectul “Creșterea Capacității de Gestionare a Crizei Covid-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova”. În cadrul aceluiași proiect, la unitatea medicală urmează să ajungă și alte echipamente medicale, în valoare de peste 1 milion de euro, care folosesc inteligența articificială și permit un diagnostic rapid și extrem de precis.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…