Eco-insulele digitale pentru colectarea selectivă a deșeurilor au fost vandalizate

Panouri fotovoltaice și camere de supraveghere furate, cabluri de alimentare tăiate, murdărite cu noroi și desene graffiti. Așa arată cele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor, montate de primărie în oraș.

 Cel mai rău este pe strada Albatros unde eco-insula nu mai are panouri fotovoltaice. Localnicii din cartier se așteptau ca dispozitivele ecologice să fie furate, dar parcă nu atât de repede de când au fost montate.

 „Se fură, se fură că asta este la noi. Vedeți așa prin zonă oameni care nu respectă, nu aruncă gunoiul, aruncă pe jos în loc să arunce în ghene… La noi încă civilizația lasă de dorit” spune un locatar din cartier.

În parcul Dragoslavelor din cartierul Faleză Nord, camerele de supraveghere au fost smulse cu totul, iar insula digitalizată este mânjită cu noroi. Nu lipsesc nici desenele graffiti, iar pe jos este mizerie. Oamenii au sesizat poliția.

 „Nu mi se pare ceva normal și nu pot să înțeleg de ce fac chestia asta, huliganismul asta. Cred că astea se fac pe timp de noapte, nu cred că ziua și noi dacă dormim… nici nu știu ce să zic, arată foarte urât” se plânge un barbat din cartier.

În Constanța sunt 14 insule ecologice digitalizate pentru colectare separată a deșeurilor. Până la sfârșitul anului viitor, alte 275 de dispozitive vor fi amplasate în tot orașul.  Primăria Constanța a sesizat poliția și face apel la cetățeni să sune imediat la 112 sau la dispeceratul Poliției Locale: 0241.484.205 și 0341/922.

„Facem eforturi să echipăm orașul cu insule ecologice, vorbim de colectarea selectivă, am dat o groază de bani din banii noștri și uitați-vă ce se întâmplă ! O să-i descoperim, dar eu observ un fenomen mai amplu al violenței și al stricăciunilor din oraș și îl pun pe seama tinerilor. Cred că sub influența băuturilor, a unor substanțe devin violenți și violența și-o manifestă asupra bunurilor” spune primarul Vergil Chițac.

Orice act de vandalizare înseamnă bani în plus pe care municipalitatea îi cheltuie pentru reparații. Prin achiziția de eco insule, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual, selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuite noi de producție și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…