Furtuna puternică ce a lovit țărmul Mării Negre zilele acestea a umplut plajele de pe litoral de lemne și crengi.

Acestea au fost aduse la mal de valuri și s-au înfipt în nisip printre șezlongurile turiștilor. Cele mai multe resturi au umplut plaja de la Eforie Nord. 

Cei care s-au mobilizat primii pentru strângerea resturilor și îndepărtarea unui potențial pericol au fost salvamarii. Lor li s-au alăturat rapid și câțiva turiști. Așa se face că în foarte scurt timp pe nisip s-au format mai multe grămezi de crengi, lemne, rădăcini de stuf, coceni și alte resturi aduse de furtună, plaja fiind curățată.

Cu încă un salvamar ne-am apucat și am început să strângem și ușor, ușor ni s-au alăturat și turiștii pentru că există un spirit civic. Acum așteptăm să vină cineva să le ia, dacă tot le-am făcut grămezi”, a declarat Ionuț Burian, salvamar pe plaja din Eforie.

Pe plajele de pe litoralul românesc vântul continuă să bată cu putere și astăzi. Salvamarii au ridicat din nou steagul roșu, semn că accesul în apa mării este strict interzis, din cauza pericolului de înec. Chiar dacă valurile nu mai sunt la fel de mari ca zilele trecute, salvatorii spun că în apă se formează curenți puternici.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…