Eforie

Sătui de caniculă, tot mai mulți români fug spre litoral, iar cea mai căutată stațiune după Mamaia și Vama Veche este Eforie. Pe plaja din stațiune nu mai poți arunca un an, șezlongurile fiind așezate până în buza mării, iar cozile la mâncare sunt interminabile.

Cei mai mulți turiști spun că preferă să vină în vacanță la Eforie datorită prețurilor mai mici decât în nordul litoralului, dar și pentru că multe dintre hoteluri și pensiuni și-au adaptat oferta pentru familiști.

Și anul acesta drumul spre vacanța mult așteptată, la Eforie, începe la fel. Cu o pauză în trafic. De la ieșirea de pe Autostradă și până în stațiune se circulă cu viteza melcului, mașinile fiind bară la bară. De îndată ce reușesc să iasă din coloană și să ajungă în stațiune, turiștii abia așteaptă să ajungă pe plajă. Mulți spun că nici nu trec pe la hotel, ci se opresc direct pe nisip. Iar pe plajă, găsesc de toate. De la vânzători ambulanți, care îi ademenesc cu covrigi, gogoși și fructe proastepe, până la urși panda pufoși, care îi așteapă la poze.

Și nu e de mirare că plajele sunt pline ochi. Prețurile pe plajă sunt chiar și cu 30% mai mici față de Mamaia. Un șezlong se închiriază cu 20-30 de lei chiar și în weekend, iar unii administratori de plajă oferă pe lângă șezlonguri și bonusuri, fie bere și băuturi răcoritoare.

Pe faleza din Eforie Nord, aceeași imagine. Aglomerație și cozi peste tot. Micii afaceriști din zonă spun că vara se vinde aproape orice. De la gogoși și hamsii, până la brelocuri și magneți de frigider. În ciuda ofertei pentru toate gusturile și toate buzunarele, există și nemulțumiri. Unii turiști se plâng de aspectul neîngrijit al stațiunii, dar și de prețuri. O noapte de cazare în Eforie Nord costă între 250 de lei la un hotel de 3 stele și 700 de lei, la 4 stele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …