triatlon

Mihai Vigariu, unul dintre cei mai buni triatloniști pe distanță Full Iron Man și câștigător al Campionatului Național pe distanță medie  „HERO 2021″ desfășurat la Mamaia, are o poveste impresionantă.

S-a apucat de unul dintre cele mai grele sporturi după un accident de motor, în urma căruia medicii nu îi mai dădeau nici o șansă să facă sport, iar el ajunsese la greutatea de…124 de kilograme. De atunci au trecut 7 ani, iar în CV-ul a bifat, printre zecile de competiții, și două participări la Campionatul Mondial din Kona, Hawaii, una dintre cele mai grele curse din lume.

 „După accident mi-am dat seama că nu mai pot să fac sală cum făceam înainte, iar un prieten mi-a recomandat să încerc triatlonul”

Pentru Mihai, drumul spre triatlon nu a fost deloc ușor. Anul cât a durat recuperarea după accident și-a pus amprenta pe silueta lui.

 „În primă fază, m-am luptat cu kilogramele, ajunsesem la 124 de kilograme” –

De profesie IT-ist, Mihai a fost nevoit să facă față și cu părerile contradictorii ale unor medici la care a apelat după operație.

„Am fost în vreo cinci, șase locuri să primesc sfaturi postoperatorii, dacă ar trebui să intervin să pun o tijă, pentru că de 8 ani am lipsă un os” 

De la ” nu mai poți să faci sport”, la triatlonist de top Full Iron Man. Și acum, pe triatlonist îl trec fiorii când își amintește ce i-a spus unul dintre medicii la care a fost în România.

„Băiete ești IT-ist, lucrezi pe calculator, stai liniștit să îți câștigi o pâine, să te închizi la cămașă, să te bărbierești” 

Mihai nu concepea să nu mai facă sport și nu s-a lăsat descurajat! Cu mari eforturi a reușit să ajungă la Viena, la unul dintre cei mai buni medici de specialitate care i-a spus că nu are de ce să mai facă o operație. De atunci au trecut 8 ani, iar el a devenit unul dintre cei mai buni triatloniști de Iron Man din România. Din dragoste pentru triatlon a făcut înconjurul Planetei de două ori și de fiecare dată a scos din buzunar 15.000 de euro.

„Am plecat din România, în State, în Los Angeles, după, în Hawaii, apoi în Asia, am făcut niște cantonamente în Thailanda, curse în Malaysia, după, m-am întors în Bahrain, apoi am revenit în România. A durat cam trei luni”

De când s-a apucat de triatlon, Mihai a reușit să bifeze în CV și  două participări la cel mai tare Campionat Mondial de Full Iron Man, din Kona, Hawaii.

„Este visul oricărui triatlonist, Hawaii este Mecca triatlonului. Pentru cei care sunt în lumea Iron Man e cum sunt Jocurile Olimpice”

Ca să ajungi la Campionatul Mondial din Hawaii ai nevoie nu doar de bani ci și de foarte multă muncă.

„ Doar taxa de înscriere este 1200 de dolari. Chiar dacă ai banii, nu poți să îi dai. Alergi mai întâi la o cursă, obții locul, după plătești taxa. Dar această taxă e doar brelocul de la mașină, după vin alte cheltuieli. O deplasare acolo te duce la 5000-6000 de euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…