Elev constănțean, admis la Harvard

Un elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a fost admis la Universitatea Harvard. Darius Mărdaru a primit o bursă integrală din partea prestigioasei instituţii de învăţământ, după ce i-a impresionat pe profesorii prestigioasei universități din Statele Unite cu premiile sale la olimpiadele naționale și internaționale. Odată cu bursa, Darius Mărdaru a primit și titlul de tânăr cercetător.

Darius Mărdaru are 18 ani și este elev la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, iar astăzi se poate lăuda că face parte din Topul exclusivist al elevilor acceptați la Universitatea Harvard.

Pe americani i-a convins să îl accepte datorită nenumăratelor premii pe care le-a câștigat la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale. La fel de importante sunt și scrisorile de recomandare, eseurile și capacitatea de a fi impecabil la interviul final pentru admitere. Nu în ultimul rând, importanți sunt și banii.

Profesorii lui Darius sunt extrem de mândri de el, mai ales că elevul a fost admis nu doar la Harvard, ci și la Columbia, unde a concurat cu aproximativ alți 60 de mii de elevi din toată lumea.

Elevul îşi doreşte să se specializeze în ştiinţele pământului şi ştiinţe planetare asociate cu chimia, dar şi neuroştiinţele, biochimia şi biologia moleculară îi surâd.

Printre cele mai cunoscute figuri internaţionale care au trecut pe la Harvard se numără John F. Kennedy, preşedintele american Barack Obama și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Șoferi inconștienți pe șosele

Un șofer a zburat peste sensul giratoriu, iar un altul a întors și a mers pe contrasens. S…