Elevi constănţeni admiși la Universitatea Oxford!
Home Actualitate Elevi constănţeni admiși la Universitatea Oxford!
Actualitate - Evenimente - duminică 17 ianuarie 2021

Elevi constănţeni admiși la Universitatea Oxford!

Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța se mândrește cu doi elevi, Vergelea Vlad-Ștefan și Pușcașu Răzvan – Ștefan, admiși la una dintre cele mai prestigioase universități din lume – University of Oxford!

Ambii elevi pe parcursul anilor de liceu au participat la diverse olimpiade, concursuri, competiții naționale și internaționale de matematică și informatică, obținând performanțe de excepție, au adus în țară numeroase medalii și trofee naționale și internaționale.

Vergelea Vlad-Ștefan, un elev competitiv și fascinat de lumea cifrelor, a cunoscut provocările matematicii participând la diverse concursuri. Pasiunea pentru știința și tainele necunoscute ale matematicii i-au adus premii importante, astfel: la Mathematical Grammar School Cup Belgrad, 2017 – medalie de aur, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – medalie de aur, 2018, la Formula of Unity / The Third millennium Math Olympiad – premiul I, 2018 și 2019, la Romanian Master of Mathematics – medalia de bronz, 2020, la Iranian Geometry Olympiad – medalii de aur, argint și bronz, la European Mathematical Cup – premiul II premiul I, la European Mathematical Cup – premiul II, la Olimpiada Națională de Matematică, până acum a obținut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint, o medalie de bronz, premiul II și premiul ‘Victor Gioncu’ pentru originalitatea soluțiilor.

Viziunea și spiritul de inovator sunt calitățile care l-au influențat pe elevul Pușcașu Răzvan – Ștefan pe parcursul anilor de liceu să participe la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale de matematică și informatică unde a avut ocazia să pună în practică și în aplicare pasiunea pentru codare, cu scopul de a progresa continuu și să exceleze la materiile favorite.

Cele mai importante premii obținute sunt: calificarea și participarea la categoria de studenți a probei de embedded developement, din cadrul concursului iTec, și totodată, a obținut premiul II la categoria de algoritmică, premiul III la concursul internațional de robotică Robo Challenge din București, unde a avut ocazia să învingă echipa Columbiei, medalii de aur la concursul internațional Infomatrix, la categoria lego sumo, cu un punctaj maxim la olimpiada de matematica organizată de mai multe universități de top din Rusia și Statele Unite, a obținut locul I, medalie de aur la concursul Stelele Matematicii.

Până acum are strânse trei medalii de argint, două de bronz la olimpiada națională de matematică și trei medalii de argint la olimpiada națională de informatică, dar și zeci de concursuri online de informatică, precum Google Code Jam.

La baza acestor performanțe școlare extraordinare se află o muncă titanică și multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susținerea și încurajările profesorilor, colegilor și familiei, mereu i-au însoțit în obținerea unui palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale. În fiecare an, elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanţa, aduc rezultate spectaculoase României la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Hram la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”

Slujbă de hram în județul Constanța! Credincioșii constănțeni s-au adunat la finalul săptă…