Strigăt disperat de ajutor de la elevii unui liceu de lângă Odessa către Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța. Elevii spun că au nevoie urgentă de alimente și medicamente pentru a face față ororilor, care se întâmplă la ei în țară.

Apelul nu a rămas fără ecou. Imediat sute de elevi, profesori și părinți s-au mobilizat și au strâns tot ce era necesar. Este încă un exemplu de solidaritate umană între vecinii europeni.

Anna are 16 ani și s-a refugiat dintr-un orașel de pe lângă Odessa atunci când ofensiva rusă i-a pus viața în pericol. La viața ei nu s-a gândit însă mama, care printr-o îmbrățișare și-a smuls fiica din ghearele războiului și a trimis-o în Constanța, lângă fratele mai mare, doctorand la UMC. Nu a vrut să vorbească în fața camerei, încă traumatizată de momentul în care și-a lăsat în urmă tatăl combatant și mama. În schimb, Anna se numără printre cei ce dau o mână de ajutor la împachetarea donațiilor pentru frații ei din Ucraina.

Apelul umanitar a fost lansat de directorul unui Colegiu de lângă Odessa direct celui ce conduce Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța.

În ultimii 8 ani, cele două instituții de învățământ, amble cu program de limbă germană, au găzduit reciproc delegații de elevi în diferite proiecte, iar în fiecare an, în luna mai, ucrainenii participau la Festivalul de Teatru de la Colegiul Mircea. Acum, ei așteaptă ajutoarele strânse cu suflet pentru ei.

Sala bibliotecii este neîncăpătoare pentru o parte din donațiile așezate în cutii și saci: medicamente, alimente neperisabile, obiecte de uz casnic și de igienă personală, precum și saci de dormit.

Voluntarii de la gimnaziu au fost sensibilizați de apelul colegilor lor din Ucraina și și-au mobilizat și părinții în această acțiune umanitară, în doar câteva zile.

Un camion trimis din Ucraina va încărca azi tonele de donații și va porni cu ele spre Nikolaiev, la o sută de kilometri de Odessa. Transportul va călători pe teritoriul aflat în război pe un culoar care nu este în pericol în această peioadă și doar într-un anumit interval orar, până la destinație.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…