Elevii constănțeni continuă protestele

Elevii constănțeni continuă să își strige în stradă nemulțumirile legate de decontarea navetei pentru cei care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu. Ei s-au strâns astăzi în fața Consiliului Județean Constanța și au cerut autorităților locale să îi sprijine pentru ca transportul către școală să fie în continuare gratuit. Elevii au protestat chiar în timpul ședinței de Consiliu.

Nemulțumirea elevilor pornește de a inițiativa Guvernul de a elimina gratuitatea transportului pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu și introducerea decontării biletelor pe care le vor cumpăra școlarii, dar numai pe anumite distanțe si la anumite prețuri de călătorie. Astfel, spun elevii, pe viitor, vor fi decontați nu mai mult de 30 lei pe lună pentru distanța de 3 km de acasă până la școală. În speranța că vor întoarce decizia autorităților, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța au cerut să discute astăzi cu reprezentanții Consiliului Județean, însă concluzia discuțiilor nu le este deloc pe plac.

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență, elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se vor deconta 8 călătorii dus-întors pe semestru.

În urmă cu două zile, la Constanța, elevii au făcut zid în calea premierului, Florin Cîțu, care a venit la malul mării pentru ședința de alegeri a conducerii PNL Constanța și i-au cerut să rezolve lucrurile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Gimnastică aerobică: România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Pesaro

Sportivii români au cucerit, duminică, patru medalii, una de aur, una de argint şi două de…