vineri, 19 aprilie, 2024
Home DOTTO News Elevii constănțeni cuceresc spațiul

Elevii constănțeni cuceresc spațiul

de Andrei Cernat

Elevii constănțeni cuceresc spațiul. Pionierii aerospațiali de la Colegiul Mihai Eminescu au reușit să lansese în troposferă un microsatelit pe care l-au botezat Mișu.

Lansarea a avut loc de pe aerodromul din Tuzla, iar microsatelitul a ajuns la peste 800 de metri altitudine cu ajutorul unui balon cu heliu. Din troposferă, Mișu a transmis echipei de la sol mai multe date, printre care altitudinea la care se află, 856 de metri, temperatura 5 grade Celsius și umiditatea, 75%. Elevii spun că au lucrat în echipă, împreună cu colegii de la liceele Carmen Sylva din Eforie și Ovidius și că sunt mândri de reușita lor, care îi motivează să construiască propriul satelit.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult