Elevii

După o vacanţă de 2 săptămâni, elevii din Constanța s-au întors astăzi la școală. În 201 școli și licee, elevii s-au reîntâlnit cu profesorii în clase, iar în 31, cursurile s-au reluat de la distanță, în format online.

În curând, criteriile pentru accesul fizic la școală s-ar putea schimba, anunță inspectorul șef al ISJ Constanța, care spune că la nivel guvernamental se discută despre posibilitatea revenirii în bănci în toate localitățile unde incidența COVID-19 este sub trei la mie, indiferent de gradul de vaccinare al profesorilor. Tot acesta anunță că, de săptămâna viitoare, în școlile din Constanța vor ajunge și testele rapide de salivă.

Aproximativ 1,8 milioane de elevi din toată țara s-au întors începând de astăzi în bănci. În Constanța, 201 unități de învățământ și-au deschis porține. Sunt școli în care mai mult de 60% dintre profesori s-au vaccinat.

Situația nu este la fel peste tot însă. În 31 de unități de învățământ rata de vaccinare a profesorilor este încă mică, ceea ce a avut o consecință directă asupra elevilor, care nu au fost primiți înapoi în bănci.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, este optimist însă și spune că are semnale că în perioada următoare tot mai mulți profesori se vor imuniza. De luni, în școlile din Constanța vor ajunge și testele de salivă, iar elevii și personalul din învățământ vor fi testați de 2 ori pe săptămână. Ministrul Educației spune că cei care le vor face aceste teste elevilor sunt chiar profesorii.

La fel de posibil este ca în curând toți elevii din localitățile în care rata de incidență a COVID-19 este mai mică de trei la mie să se întoarcă fizic la școală. Decizia este analizată acum de Ministerul Sănătății și Educației. Modificări sunt și când vine vorba despre vacanțe. Pentru elevii de gimnaziu și de liceu vacanța de iarna va începe pe 23 decembrie și se va încheia pe 2 ianuarie, iar pentru școlari și preșcolari se va încheia pe 9 ianuarie. Vacanța de primăvară va începe pe 15 aprilie și se va încheia pe 1 mai, iar vacanța de vară va începe pe 11 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…