Elevii învață să recicleze

Cu o rată de reciclare a deșeurilor în România de doar 14%, este cazul să ne întrebăm cum putem schimba viitorul.

Copiii noștri sunt salvarea! Cu cât sunt mai mici când învață despre colectarea selectivă a deșeurilor, cu atât mai bine, sunt de părere specialiștii în reciclare. Elevii mai multor școli din județul Constanța au început deja colectarea alături de alte 54 de județe, într-un concurs la care pot câștiga un premiu deloc de neglijat de zeci de mii de lei.

“Azi pentru Mâine” este concursul de reciclare prin care profesorii îi învață pe elevii din mai multe școli constănțene cum să recicleze selectiv pentru a proteja mediul. Au la dispoziție tot semestrul pentru a strânge deșeuri, la concurență cu elevi din alte 53 de județe din România.

Copiii sunt ochi și urechi la regulile de colectare și le place să primească sarcini, pentru că îi responsabilizează, spun cadrele didactice. Recompensa va fi o sumă ca o gură de oxigen pentru bugetul școlii, dar și un câștig pentru natură.

De bani în plus este mereu nevoie, spun cei ce coordonează acțiunea, iar dacă elevii unei școli vor câstiga concursul, suma va fi investită în crearea unui spațiu de joacă propriu-zis, în curtea unității.

Acest concurs este o ocazie pentru întrega familie a unui elev de a petrece timp de calitate împreună și de a da un exemplu micuților despre cum trebuie respectată natura.

La ediția anterioară a concursului “Azi pentru Mâine”, au fost adunate peste 40 tone de deşeuri în Constanța,iar câștigătoare a fost o școală din Călărași care a reușit să colecteze aproximativ 3 mii de kg de deșeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…