duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Elevii vor să studieze limba chineză

Elevii vor să studieze limba chineză

de Redacția Dotto

Interes crescut la Constanța pentru limba… chineză. Zeci de elevi s-au înscris la cursurile de mandarină și cultură chineză cu profesori de la Beijing.

Cursurile sunt opționale și se desfășoară deocamdată online în 20 de școli și licee din Constanța. Limba chineză este cea mai vorbită din lume raportat la numărul de locuitori și tot mai solicitată de companiile multinaționale.

Carmen studiază limba chineză de când era în școala generală. Au trecut deja cinci ani de când scrie și citește în dialectul mandarin. Și nu este singurul elev care a prins drag de semnele întortocheate și graiul exotic. Izabela și Elena stuadiză și ele limba chineză de aproape un an. Au ales cursul ca materie opțională la Liceul George Călinescu din Constanța. Chiar dacă nu a fost deloc ușor să se obișnuiască cu alfabetul și fonetica, cele trei eleve mărturisesc că nu regretă deloc alegerea pe care au făcut-o. Cu ambiție și exercițiu au reușit să descifreze tainele limbii.

Profesorii spun că sunt din ce în ce mai mulți elevi de toate vârstele care doresc să învețe chineza sau japoneza ca pe a doua limbă străină, după germană și engleză. Și asta pentru că aceste cursuri le oferă și posibilitatea de a călători în China la diverse expoziții sau tabere de vară.

Chineza este cea mai vorbită limbă din lume, raportat la numărul de locuitori și tot mai multe companii multinaționale, în special cele din zona maritimă și de IT caută să recruteze tineri care vorbesc dialectul mandarin. De aici și interesul crescut pentru cursurile care se desfășoară la Constanța, oraș cu deschidere la mare.

Cursurile se desfășoară cu profesori din China și nu au încetat nici chiar în perioada de lockdown, când au fost susținute cu ajutorul platformelor online. Profesorii spun că au reușit să capteze foarte repede atenția elevilor și au rezultate foarte bune.

Elevii care doresc să se înscrie la cursurile de limba chineză trebuie să se adreseze Uiversității Ovidius din Constanța până la data de 26 februarie 2022. La finalul cursurilor ei vor primi un certificat internațional de competență lingvistică și vor avea șansa să participe la programe de instruire în China.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult