Home Actualitate Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Actualitate - Interne - Politică - marți 11 mai 2021

Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă

Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că nu este posibilă eliminarea pensiilor de serviciu, dar se doreşte să se ajungă la un nivel „echilibrat, cât mai aproape de salariu”.

Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general şi vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor de serviciu, dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil. Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Pensiile de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale„, a declarat Stelian Ion, la Ministerul Muncii.

El a adăugat că este important să se ajungă „la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale„. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…