Elisabeta Lipă

Avem un nou sport olimpic: Canotajul Maritim sau „de Coastă” a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2024. Bărcile sunt mai mici dar mai stabile, potrivite vâslitului pe mare. Noul sport a fost lansat la apă, la Constanța, de Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj și liderul Federației Române de specialitate.Legenda canotajului olimpic, Elisabeta Lipă, i-a îndemnat astăzi pe turiști să încerce să vâslească măcar o dată în viață. Iar ca să dea exemplu, a fost în prima barcă care a ieșit pe mare.

Canotajul de coastă se practică pe mare, iar din cauza condiţiilor mai dificile de desfăşurare, bărcile sunt mai late şi mai robuste decât cele utilizate în mod obişnuit. Canotajul de Coastă a început cu ani în urmă ca un sport de plăcere printre pasionații mării și-ai sporturilor nautice. E mult mai dificil să ții barca în echilibru pe valurile mării, mai ales că nu e foarte înaltă și apa intră repede în ea. Dar chiar și-așa, împătimiții sporturilor cu vâsle au dus ideea mai departe și-a prins teren până când Comitetul International Olimpic l-a făcut sport oficial.


La Constanța, Elisabeta Lipă a venit cu lotul olimpic și cu medaliații de la Tokyo.

Iar după câteva ture cu canoea pe valurile mării, turiștii au prins curaj.

România a obţinut prima sa medalie la canotajul de coastă anul trecut, într-o competiţie europeană care s-a desfăşurat în Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…