duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate Embargoul la țiței ar putea scumpi carburanții

Embargoul la țiței ar putea scumpi carburanții

de Ileana Gheorghiu

Este oficial. Navele cisterne cu țiței rusesc nu mai au voie să intre în Portul Constanța. De ieri a intrat în vigoare embargoul pe țițeiul exportat pe mare.

Specialiștii estimează că această măsură va duce inevitabil la o scumpire a carburanților în România. Asta chiar dacă ministrul Economiei a dat asigurări că țara noastră nu se va confrunta cu un deficit de carburanți, iar trei dintre operatorii din România au deja contracte cu alți furnizori de țiței. Embargoul îi va afecta și pe operatorii care manipulează și depozitează produsele petroliere. Ei se așteaptă la o scădere serioasă a încasărilor.

O creștere a prețului combustibililor va genera automat scumpiri în lanț.

În operare la Oil Terminal, unul dintre cei mai mari operatori de produse petroliere din sud-estul României se aflau ieri două nave. Una cu pavilion Grecia care încarcă păcură și una cu pavilion Malta, care descarcă produse petroliere. În portul Midia sunt așteptate la operare alte 2 nave, una cu pavilion Grecia cu țiței și una cu pavilion Liberia, care încarcă benzină. O altă navă sub pavilion Malta este avizată la Oil Terminal pentru a descărca metanol și a încărca produse petroliere.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult