Embargoul la țiței ar putea scumpi carburanții

Este oficial. Navele cisterne cu țiței rusesc nu mai au voie să intre în Portul Constanța. De ieri a intrat în vigoare embargoul pe țițeiul exportat pe mare.

Specialiștii estimează că această măsură va duce inevitabil la o scumpire a carburanților în România. Asta chiar dacă ministrul Economiei a dat asigurări că țara noastră nu se va confrunta cu un deficit de carburanți, iar trei dintre operatorii din România au deja contracte cu alți furnizori de țiței. Embargoul îi va afecta și pe operatorii care manipulează și depozitează produsele petroliere. Ei se așteaptă la o scădere serioasă a încasărilor.

O creștere a prețului combustibililor va genera automat scumpiri în lanț.

În operare la Oil Terminal, unul dintre cei mai mari operatori de produse petroliere din sud-estul României se aflau ieri două nave. Una cu pavilion Grecia care încarcă păcură și una cu pavilion Malta, care descarcă produse petroliere. În portul Midia sunt așteptate la operare alte 2 nave, una cu pavilion Grecia cu țiței și una cu pavilion Liberia, care încarcă benzină. O altă navă sub pavilion Malta este avizată la Oil Terminal pentru a descărca metanol și a încărca produse petroliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…