Au curs lacrimi de emoție în Portul Militar Constanța. 99 de absolvenți ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” au și-au luat rămas bun de la instituția în care au făcut primii pași spre cariera de marinari militari. Ultimul apel a fost urmărit cu mari emoții de părinții și prietenii tinerilor absolvenți.

Zeci de copii care pășeau timizi în 2018 pe porțile Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” sunt convinși astăzi că conduce misiuni de succes pe mările și oceanele lumii, după patru ani de muncă, studiu și sacrificii. Ei sunt prima promoție care a parcurs cei patru ani de studiu în cadrul acestei instituții, de la reînființarea colegiului. Dintre acestia 23 sunt fete și 76, băieți.

La ceremonialul de absolvire al elevilor Colegiului Alexandru Ioan Cuza au asistat emoționați astăzi și zeci de părinți mândri de copiii lor.

Promoția de absolvenți ai Colegiului a primit denumirea onorifică „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”, simbol pentru împlinirea a 110 de ani ani de când Regele Carol și Regina Maria au devenit suverani ai României.

Elevii merituoși au fost recompensați cu premii speciale și de excelență, iar șeful de promoție a primit Emblema de merit „Știința Militară” clasa a III-a. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea absolvenților pe muzica fanfarei militare.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…