vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Emoții pentru studenți. Încep examenele

Emoții pentru studenți. Încep examenele

de Andreea Bălan

Urmează trei săptămâni de foc pentru studenți. Se apropie sesiunea de examane, prima cu prezență fizică, după doi ani de studiu online. Chiar dacă cel de-al doilea semestru din acest an s-a desfășurat cu prezență în sălile de curs, profesorii spun că studenții sunt încă dezorientați.

Cei care nu vor reuși să treacă de testele din această vară, mai au o șansă la note bune la sesiunea din toamnă.

Studenții vor fi puși față în față cu subiectele la începutul săptămânii viitoare. Iar pentru a fi siguri că trec examenele cu note mari, majoritatea dintre ei au început deja pregătirile. Așa se întâmplă și Universitatea Ovidius.

Profesorii spun că tinerii sunt motivați să treacă cu bine de examene, însă chiar și așa sesiunea se anunță una dificilă după doi ani de școală online, în care au pierdut ritmul cu care erau obișnuiți.

Dar nu doar studenții au emoții, ci și profesorii. Aceștia spun că au încercat să transmită cât mai bine informația și în perioada de studiu online, însă se tem că mulți nu au asimilat materia la fel ca înainte de pandemie. Tocmai de accea unii s-au gândit să organizeze sesiuni de pregătire față în față cu studenții încă din iarnă.

Singurii studenți care au susținut examenele fizic și în timpul pandemiei, deși cursurile s-au organizat online au fost cei de la facultățile de Medicină, Politehnică și Drept.

Studenții care nu vor reuși să ia note de trecere la sesiunea de examene din vara aceasta sau cei care nu vor fi mulțumiți de note, mai au o șansă la reexaminare în sesiunea din toamnă. Aceasta se va va desfășura în perioda 1 – 15 septembrie.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult