Emoții pentru studenți. Încep examenele

Urmează trei săptămâni de foc pentru studenți. Se apropie sesiunea de examane, prima cu prezență fizică, după doi ani de studiu online. Chiar dacă cel de-al doilea semestru din acest an s-a desfășurat cu prezență în sălile de curs, profesorii spun că studenții sunt încă dezorientați.

Cei care nu vor reuși să treacă de testele din această vară, mai au o șansă la note bune la sesiunea din toamnă.

Studenții vor fi puși față în față cu subiectele la începutul săptămânii viitoare. Iar pentru a fi siguri că trec examenele cu note mari, majoritatea dintre ei au început deja pregătirile. Așa se întâmplă și Universitatea Ovidius.

Profesorii spun că tinerii sunt motivați să treacă cu bine de examene, însă chiar și așa sesiunea se anunță una dificilă după doi ani de școală online, în care au pierdut ritmul cu care erau obișnuiți.

Dar nu doar studenții au emoții, ci și profesorii. Aceștia spun că au încercat să transmită cât mai bine informația și în perioada de studiu online, însă se tem că mulți nu au asimilat materia la fel ca înainte de pandemie. Tocmai de accea unii s-au gândit să organizeze sesiuni de pregătire față în față cu studenții încă din iarnă.

Singurii studenți care au susținut examenele fizic și în timpul pandemiei, deși cursurile s-au organizat online au fost cei de la facultățile de Medicină, Politehnică și Drept.

Studenții care nu vor reuși să ia note de trecere la sesiunea de examene din vara aceasta sau cei care nu vor fi mulțumiți de note, mai au o șansă la reexaminare în sesiunea din toamnă. Aceasta se va va desfășura în perioda 1 – 15 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…