marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Energie verde în cartierul Faleză Nord

Energie verde în cartierul Faleză Nord

de Andreea Bălan
Constanța

100 de panouri solare vor fi instalate în zona Faleză Nord, pe acoperișul unui punct termic. Astfel, locuitorii cartierului ar urma să beneficieze de energie termică produsă de soare. Ideea aparține profesorului Eden Mamut de la Institutul pentru Nanotehnologii al Universității Ovidius în cadrul proiectului european Multiscale.

Pe acoperișul punctului termic numărul 31 din cartierul Faleză Nord se vor monta în perioada următoare 100 de panouri solare. Este ambiția Institutului pentru Nanotehnologii al Universității Ovidius din Constanța, care derulează un proiect european de încurajare a producerii de energie verde și protejare a mediului.

Cei care lucrează la proiect au găsit și o variantă pentru zilele lipsite de soare și au instalat pe punctul termic două cazane cu paleți. Constănțenii sunt încântați de inițiativă și cred că orașul nostru are nevoie de cât mai multă energie verde și mai puțină poluare.

Soluții similare ar putea fi găsite și pentru stațiile de încărcare pentru automobilele electrice, spune profesorul, toate acestea pentru reducerea poluării în oraș.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult