Constanța

100 de panouri solare vor fi instalate în zona Faleză Nord, pe acoperișul unui punct termic. Astfel, locuitorii cartierului ar urma să beneficieze de energie termică produsă de soare. Ideea aparține profesorului Eden Mamut de la Institutul pentru Nanotehnologii al Universității Ovidius în cadrul proiectului european Multiscale.

Pe acoperișul punctului termic numărul 31 din cartierul Faleză Nord se vor monta în perioada următoare 100 de panouri solare. Este ambiția Institutului pentru Nanotehnologii al Universității Ovidius din Constanța, care derulează un proiect european de încurajare a producerii de energie verde și protejare a mediului.

Cei care lucrează la proiect au găsit și o variantă pentru zilele lipsite de soare și au instalat pe punctul termic două cazane cu paleți. Constănțenii sunt încântați de inițiativă și cred că orașul nostru are nevoie de cât mai multă energie verde și mai puțină poluare.

Soluții similare ar putea fi găsite și pentru stațiile de încărcare pentru automobilele electrice, spune profesorul, toate acestea pentru reducerea poluării în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…