Epava de la Eforie Sud a fost conservată și îngrădită cu nisip. Lucrările pentru lărgirea plajei în zonă au fost încurcate de corabia veche găsită pe fundul mării.
Muncitorii au fost întârziați cu lucrările pentru că au primit cu greu avizul pentru conservarea epavei de la Ministerul Culturii, în vederea cercetărilor arheologice. Constructorii au fost nevoiți să ocolească bucata de epavă care a rămas într-un fel de lac în mijlocul nisipului proaspăt întins. În așteptarea cercetătorilor, muncitorii au acoperit și lacul cu nisip pentru protejarea vestigiilor.
Ochiul de apă creat în mijlocul nisipului indică locul unde se regăsește parte a unei corăbii vechi, descoperită pe fundul mării. Inițial, aceasta se afla în largul mării, la 1oo metri distanță de mal, însă când plajele au fost lărgite, muncitorii au ajuns cu nisipul în dreptul ei, ba chiar au și depășit-o.
Astfel, corabia misterioasă descoperită în adâncuri, a dat peste cap lucrările de extindere a plajei din Eforie. Lucrările au fost blocate în așteptarea unui aviz al Ministerului Culturii care să dea undă verde săpăturilor arheologice.
Corabia este veche de aproximativ 200 de ani, are 20 de metri lungime și 4 metri lățime. Constructorii au acoperit epava cu nisip, iar arheologii vor fi nevoiți să facă săpături pentru cercetări.
Lucrările de lărgire a plajelor sunt programate pentru a se finaliza până la data de 1 iunie.
Lucrările de reducere a eroziunii costiere cu fonduri europene, au început în Eforie în urmă cu doi ani. Au fost construite șapte diguri, iar la final noile plaje vor avea o lățime cuprinsă între 1oo și 14o de metri.