duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Erdogan despre ONU: „Consiliul de protecție a Israelului”

Erdogan despre ONU: „Consiliul de protecție a Israelului”

de Redacția Dotto

În cadrul unei conferințe privind drepturile omului la Istanbul, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Declarația drepturilor omului, președintele turc a lansat un atac dur asupra Consiliului de Securitate al ONU, numindu-l „Consiliul de protecție a Israelului”.

„De la 7 octombrie, Consiliul de Securitate a devenit un consiliu pentru protecția și apărarea Israelului”, a declarat Erdogan. El a mai adăugat că SUA sunt principalii susținători financiari și militari ai Israelului, exprimându-și dezacordul față de această alianță.

„O altă lume este posibilă, dar fără America. Statele Unite sunt alături de Israel cu banii şi echipamentele lor militare. Hei, America! Cât vei plăti pentru asta? (…) În fiecare zi, Declaraţia Drepturilor Omului este încălcată în Gaza”, a spus el.

Erdogan a pledat pentru reformarea Consiliului de Securitate ONU, subliniind că actuala structură, cu cei cinci membri permanenți cu drept de veto, nu mai reflectă realitatea lumii.

În schimb, Netanyahu a exprimat recunoștința față de președintele american Joe Biden pentru sprijinul militar acordat și pentru recentul veto exprimat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU împotriva unei rezoluții care solicita încetarea focului în regiune.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult