Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă apelurile administrației americane de a rupe legăturile cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas. Aceasta a avut loc în contextul unei vizite în Turcia a lui Brian Nelson, subsecretar pentru terorism și infracțiuni financiare în cadrul Trezoreriei Statelor Unite, care exprimase îngrijorarea profundă a Washingtonului cu privire la legăturile Turciei cu Hamas.

Nelson a declarat că SUA nu au detectat fluxuri financiare către Hamas prin Turcia în timpul războiului actual din Gaza, dar a amintit că Ankara a ajutat anterior Hamas să obțină finanțare. A îndemnat Turcia să ia măsuri pentru a preveni posibile transferuri viitoare de fonduri către organizația palestiniană.

Președintele Erdogan, vorbind cu reporterii la întoarcerea din Emiratele Arabe Unite, a afirmat că șansele de pace în Gaza după pauza umanitară s-au pierdut din cauza poziției intolerante a Israelului. Cu toate acestea, Erdogan a subliniat că nu își pierde speranța într-o pace durabilă și a susținut că Hamas nu poate fi exclus dintr-o potențială soluție la conflict.

Check Also

Grecia deschide drumul legalizării căsătoriilor LGBT în spațiul ortodox

Parlamentul Greciei a votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același…