Este nevoie de ajutor pentru refugiați!

Sprijinul pentru ucraineni continuă la Pavilionul din Constanța. 2 tiruri cu produse de igienă, haine și alimente au sosit din București pentru cei ce s-au refugiat în orașul nostru.

Voluntarilor români li s-au alăturat și câtiva ucraineni care doresc să își ajute confrații aflați departe de casă. Cei de la Crucea Roșie spun că oamenii donează din ce în ce mai puțin, în ultima perioadă, în ciuda numărului mare de refugiați care vin zilnic la pavilion să ceară sprijin.

Un nou transport umanitar pentru refugiații ucraineni a sosit din București în Constanța. Etse vorba despre 2 tiruri cu ajutoare ce au fost descăcate la Pavilionul Expozițional. Poate părea mult, dar produsele dispar imediat ce ajung să fie puse pe mese pentru cei ce au nevoie zilnic de ajutor. Conserve, paste, paine și apă, dar și produsele de igienă și scutecele sunt necesitățile celor mai mulți dintre refugați.

Voluntarilor români li s-au alăturat și câțiva ucraineni, care vor să dea o mână de ajutor. Fie că sortează alimentele sau sunt traducători, voluntarii ucraineni sunt bucuroși că pot fi de folos în această perioadă de criză generată de război.

Mămici, bunici și copii au stat la rând și în această dimineață pentru a-și lua proviziile necesare supraviețuirii. Nevoile ar fi mai mari, dar cei ce au găsit aici pace se mulțumesc cu ce găsesc pe standurile voluntarilor și se roagă ca în curând să se poată întoarce la cei dragi și la casele lor, lăsate în urmă.

Apropierea sezonului estival ridică problema cazării pentru mulți dintre ucraineni. Hotelurile care i-au găzduit până acum se pregătesc pentru turiștii ce au plătit deja sejurul la mare, iar acest lucru le-a îngreunat și mai mult situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Lumini și umbre în Legile Securității Naționale

“Proiectul legilor securității naționale cere cetățenilor și firmelor să acționeze ca info…