Eugen Tomac a demisionat de la conducerea PMP
HomePoliticăEugen Tomac a demisionat de la conducerea PMP
Politică - miercuri 9 decembrie 2020

Eugen Tomac a demisionat de la conducerea PMP

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunţat miercuri că şi-a depus demisia de la conducerea PMP, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile parlamentare, pe care si-l asumă.

Marius Pascan preia conducerea interimară a partidului. Tomac a relatat că PMP a depus aproape 1.100 de contestatii, existând secţii în care PMP nu are voturi deşi membri ai partidului spun că au votat.

Am avut in această dimineaţă o sedinţă lungă cu colegii mei din PMP, Colegiul naţional al PMP şi pentru că sunt conştient că cu toţii ne doream mai mult, cu toţii asteptam un rezultat mult mai bun, am luat decizia de a informa pe colegii ca îmi asum acest rezultat care ne nemulţumeşte, mă nemultumeşte, dar în politică trebuie să priveşti viaţa în ochi exact aşa cum este şi să îţi asumi şi lucrurile care îţi plac şi lucrurile care îţi plac mai puţin. Prin urmare, pentru că îmi asum acest rezultat mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al PMP urmând ca colegul meu preşedintele executiv Marius Pascan să preia funcţia de preşedinte interimar al PMP si bineînţeles să ne consultăm în următoarea perioadă, să organizam un nou congres„, a declarat Tomac.

Eugen Tomac a mai anunţat că au fost depuse aproape 1.100 de contestaţii la nivel naţional în secţiile unde PMP nu a obţinut niciun vot.

Din ultimele rezultate rezultă ca avem un scor de 4,90 şi pentru că PMP a avut de drept membri în foarte multe secţii de vot, în toate secţiile de vot în ţară, acolo unde avem zero voturi sau există situaţii în care avem membri care spun că au votat şi nu se regăsesc în rezultatul respectivelor secţii de vot, colegii mei au făcut contestaţii. Sunt peste 1090 de contestaţii pe care PMP le-a formulat în aceste zile către birourile electorale judeţene, către Biroul Electoral Central. Suntem conştienţi de evoluţia rezultatului şi aşteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluţionate aceste solicitări, care sunt legitime şi necesare„, a transmis Tomac.
Potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică, PMP nu a reuşit să atingă pragul de 5% din voturi, necesar pentru a intra în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Stelian Ion, întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor; problemele întâmpinate de angajaţii autorităţii judecătoreşti şi sistemul penitenciar – pe agendă

Problemele pe care le întâmpină angajaţii din autoritatea judecătorească şi din sistemul p…