duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Evaluare Națională: S-a încheiat proba la Matematică

Evaluare Națională: S-a încheiat proba la Matematică

de Redacția Dotto

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susținut, astăzi, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

Absolvenții claselor a VIII-a au avut de calculat, printre altele, produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment. Varianta extrasă pentru examenul de astăzi a fost cea cu numărul 1. 

Testarea a început la ora 9:00, când candidaţii au primit broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Timpul de rezolvare a cerințelor a fost de 120 de minute, calculate după completarea casetei de identificare. Proba a fost monitorizată audio – video, iar elevilor li s-a interzis introducerea în sălile de clasă a oricărui tip de materiale ajutătoare, care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la Limba şi Literatura Maternă.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate miercuri, pe 28 iunie, până la ora 14:00. Notele vor fi afișate atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor personale. În loc de numele elevilor vor fi afișate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult