duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Evaziune fiscală și activități miniere ilegale

Evaziune fiscală și activități miniere ilegale

de Redacția Dotto

Mascații au descins ieri la mai multe cariere de piatră din Constanța. Aveau informații că încă de anul trecut o societate exploata agregatele minerale fără să aibă permis sau licență. Aceeași societate vindea apoi piatra, nisipul și balastul din carieră fără să își înregistreze veniturile în contabilitate. Polițiștii și procurorii au intrat pe fir și au făcut mai multe percheziții. Nouă dintre acelea la mai multe adrese din Constanța, Năvodari și comuna Mihail Kogălniceanu, 3 la carierele de exploatare de piatră și 6 la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale. Anchetatorii au întocmit și un dosar penal de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă, transmite IPJ Constanța. Polițiștii vor să afle ce cantitate de marfă a fost exploatată ilegal și să stabilească valoarea prejudiciului. Perchezițiile au avut loc cu sprijinul administrației Naționale Apele Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanța și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. La percheziții au participat și polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, mai spune IPJ.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult