Exerciții la joasă înălțime cu avioane de luptă F16

Forțele Aeriene Române trimit avioanele de luptă F16 la exerciții deasupra Dobrogei. Autoritățile anunță că acestea vor executa zboruri de joasă înălțime, vor putea fi observate ușor și roagă populația să nu intre în panică.

Forțele Aeriene transmit că exercițiile au loc în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare. Potrivit Armatei, zborurile de antrenament sunt efectuate pentru creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române. 17 avioane F16 se află în prezent în dotarea Forțelor Aeriene Române. Acestea sunt dislocate la baza aeriană 86 Borcea și au fost achiziționate în două tranșe din Portugalia și modernizate cu ajutorul Statelor Unite ale Americii. România a semnat recent un contract pentru achiziționarea de aeronave F16 și cu Norvegia. Este vorba despre 32 de avioane care ar trebui să ajungă în țara noastră începând de anul viitor. România a plătit pentru aceste avioane, motoarele de schimb și suportul logistic necesar 388 de milioane de euro.

Mesajul integral al Forțelor Aeriene Române

Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române execută în data de 8 noiembrie a.c., zboruri de antrenament la înălţimi mici (aproximativ 150-2.000 m înălțime faţă de sol) în sud-estul țării.

Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …